Ένα από τα πολλά στοιχεία που χαρακτηρίζουν το Πάσχα είναι και το πολυλατρεμένο τσουρέκι το οποίο απολαμβάνουμε σε διάφορες παραλλαγές κάθε χρόνο! Πολλοί από εμάς επιλέγουμε να το φτιάξουμε σπίτι γιατί είναι μια ωραία διαδικασία με φανταστικό αποτέλεσμα.

Ξέρουμε όμως κάποια τρικς τα οποία θα μας βοηθήσουν να πετύχουμε το στόχο μας και να φτιάξουμε το τέλειο τσουρέκι; Γι'αυτό το λόγο η τεχνική ομάδα των σεφ της Pastry Pro αποφάσισε να μοιραστεί μαζί μας κάποια από τα μυστικά που πρέπει να ξέρουμε για να έχουμε υπόψη κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

 1. ΑΛΕΥΡΙ
  Επιλέγουμε ειδικό αλεύρι με υψηλή περιεκτικότητα πρωτεϊνης (γλουτένης) το οποίο θα βοηθήσει να έχουμε ένα ελαστικό τσουρέκι πλούσιο σε ίνες

 2. ΖΥΜΩΜΑ
  Το τσουρέκι θέλει καλό ζύμωμα, γύρω στα 15 λεπτά αναλόγως με το ζυμωτήρι που χρησιμοποιούμε. Η ζύμη μας είναι έτοιμη όταν τη δούμε να γίνεται ελαστική και να μην σπάζει.

 3. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ
  Δώστε έμφαση στις θερμοκρασίες σας. Η ζύμη θέλει ξεκούραση στους 37° - 40° βαθμούς κελσίου και ψήσιμο στους 175° - 180° βαθμούς κελσίου.

 4. ΠΛΕΞΙΜΟ
  Πλέκουμε τις πλεξούδες ούτε πολύ σφιχτά ούτε πολύ χαλαρά.

 5. ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ
  Αφήνουμε το τσουρέκι μας να κρυώσει φυσικά χωρίς να το καλύψουμε ή να το τυλίξουμε. Με αυτό τον τρόπο περιορίζουμε τη δημιουργία υγρασίας και την ανάπτυξη μούχλας. Αφού κρυάνει, το τυλίγουμε ή το σκεπάζουμε μέχρι να το καταναλώσουμε.