21/11/16

ΜΕ 190 ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΕΛΑΒΕ ΜΕΡΟΣ Η ΦΕΤΙΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ!

190 ζαχαροπλάστες από όλη την Κύπρο και επαγγελματίες του χώρου της εστίασης βρέθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο Pastry Pro Training Center όπου παρακολούθησαν με επιτυχία τη φετινή Χριστουγεννιάτικη παρουσίαση ζαχαροπλαστικής από τον Γάλλο patissier Philippe Depape, τον Ισπανό patissier Jose Montero και την ομάδα τεχνικής υποστήριξης της Pastry Pro.

DSC 1838

DSC 2183

Με έμφαση στην ποιότητα, οι σεφς εκτέλεσαν ένα πρόγραμμα διάρκειας 4 ωρών όπου παρουσιάστηκαν διάφορες εντυπωσιακές προτάσεις επιδόρπιων όπως κορμός με καρύδα και ανανά, τάρτα mojito, κορμός καραμέλας με μήλο και κάστανο και τάρτα profiterol. Επίσης, διάφορα καινούρια προϊόντα και ιδέες παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, όπου και οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν για πρώτη φορά.

DSC 1941

DSC 2050

DSC 1870

Μέρος των εσόδων από την παρουσίαση έχει δωθεί στο ίδρυμα ''Περπατώ με την Έλενα'' το οποίο ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015 εις μνήμη της Έλενας Μυτίδη, κόρη του φίλου και συνεργάτη Νίκου Μυτίδη, η οποία απεβίωσε το 2014 σε νεαρή ηλικία από καρκίνο. Σκοπός του ιδρύματος είναι η παροχή βοήθειας σε οποιαδήποτε μορφή σε παιδιά που πάσχουν από μακροχρόνιες ασθένεις ή είναι ορφανά, και γενικά η διάθεση των πόρων για αγαθοεργίες, φιλανθρωπικούς και επιστημονικούς σκοπούς.