Την πιο ακριβή μπριζόλα στον κόσμο προσφέρει ο Γάλλος κρεοπώλης Alexandre Polmard ο οποίος φροντίζει να μιλά καθημερινά στις αγελάδες του για να τις κρατά σε ήρεμη και χαλαρή ψυχολογική κατάσταση.
Ο Alexandre αποτελεί την 6η γενεά στην οικογένεια του από κρεοπώλεις που είναι διάσημοι για την υψηλή ποιότητα βοδινού κρέατος που προμηθεύουν. Η οικογενειακή του επιχείρηση έγινε ακόμα πιο διάσημη το 1990 όταν ο παππούς και ο πατέρας του ανακάλυψαν μια νέα μέθοδο μεταχείρισης και διατήρησης που μεγαλώνει απίστευτα την διάρκεια ζωής του κρέατος.
Με ταχύτητα 120 χιλιομέτρων την ώρα, παγωμένος αέρας θερμοκρασίας – 43 βαθμών κελσίου χτυπάει το κρέας. Σύμφωνα με τον Polmard, το κρέας πέφτει σε λήθαργο και δεν χάνει την ποιότητα του όσο περνάει ο καιρός. Το περισσότερο βοδινό κρέας που πουλάει είναι μεταξύ 28 και 56 ημερών.
Το κρέας προέρχεται από μια δημοφιλής ράτσα Γαλλικής προέλευσης βοοειδών – Blonde Aquitaine – η οποία εκτρέφεται από τον Polmard και την οικογένεια του.
Για να κρατήσει την ποιότητα του βοδινού υψηλή, ο Alexandre κρατάει τα ζώα του χωρίς άγχος. Το άγχος προκαλεί τις αγελάδες να παράγουν γλυκογόνο, γαλακτικό οξύ και ανδρεναλίνη τα οποία προκαλούν ένταση και αλλαγή της οξύτητας στους μύες. Αυτές οι αλλαγές σημαίνουν λιγότερο τρυφερό και γευστικό βοδινό κρέας.
Οι αγελάδες είναι ελευθέρας βοσκής και έχουν καθημερινή επαφή με τον Polmard ο οποίος τους μιλά για να κρατάει το άγχος σε μηδαμινά επίπεδα. Όπως ο ίδιος είπε, “Όλη η αγάπη και η προσοχή που δίνουμε στα ζώα μας βγαίνει στο πιάτο σας, θα το δείτε στην πραγματικά ξεχωριστή τους γεύση”.