VEGAN TAHINI MINI CAKE

Υλικά για Κέικ:

  • 1 κιλό VEGAN CAKE MIX
  • 300 γρ φυστικέλαιο
  • 450 μλ νερό

         Τελικό Βάρος: 1.750 κιλά

Υλικά για το μείγμα Ταχίνης:

  • 550 γρ ακατέργαστη ταχίνι
  • 100 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
  • 100 γρ μαλακή καστανή ζάχαρη
  • 30 γρ CAROB SYRUP
  • 1 γρ CINNAMON GROUND
  • 120 gr φουντούκια σπασμένα

           Τελικό Βάρος: 901 γρ

Συνταγή για Σιρόπι:

  • 300 γρ ζάχαρη
  • 240 γρ νερό
  • 1 CLOVES WHOLE
  • ½ CINNAMON WHOLE STICK

Υλικά για το Γαρνίρισμα:

  • CREMA TAHINI
  • Φουντούκια

Διαδικασία Εκτέλεσης:

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά για το κέικ και τα χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα με το φτερό για 3 λεπτά.

Παράλληλα σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για το μείγμα Ταχίνης και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Αφού τελειώσει το μίξερ βάζουμε με μια σπάτουλα το μείγμα τις Ταχίνης στο μείγμα του κέικ και ανακατεύουμε ελαφρά.

Βάζουμε στις φόρμες 80 γραμμάρια αν μερίδα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς κελσίου για 25 λεπτά. Η συνταγή βγάζει 32 μερίδες

Αφού ψηθούν τα ραντίζουμε με λίγο σιρόπι και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Βγάζουμε από τις φόρμες και γαρνίρουμε με την CREMA TAHINI και τα φουντούκια.